نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش جمعه شب ایرنا به نقل از شبكه ھای خبری محلی پاكستان، تظاھر كنندگان عصر امروز با تجمع در شھر 'لاھور' مركز ایالت پنجاب این كشور اعتراض شدید خود را در اقدام ننگین و هتك حرمت به قرآن مجید توسط نیروھای نظامی آمریكا در پایگاه بگرام افغانستان ابراز داشتند.

این راھپیمایی كه به دعوت حزب جماعت اسلامی و گروہ جماعت الدعوہ پاكستان در شھر لاھور برگزار شد با حضور گستردہ اقشار مختلف مردم ھمراہ بود.

معترضان با سر دادن شعارھای ضد آمریكایی، محاكمه تك تك افرادی كه در انجام این عمل گستاخانه دست داشتند، خواستار شدند.

'سید وسیم اختر' رییس حزب جماعت اسلامی در ایالت پنجاب در این تجمع ضمن ابراز تاسف و ناراحتی شدید نسبت به ھتك حرمت به قرآن مجید، افزود: نیروھای آمریكایی چگونه توانستند این اقدام ننگین را انجام دھند.

وی با محكوم كردن این اقدام ننگین، از دولت افغانستان خواست تا با اتخاذ رویكردی جدی، در محاكمه عاملان این حادثه اقدام انجام دھد.

'نذیر احمد جوانجوا' دبیر كل ایالتی حزب جماعت اسلامی پاكستان نیز در این تظاھرات با محكوم كردن اقدام نیروھای آمریكایی در هتك حرمت به قرآن مجید، تاكید كرد: آمریكایی ھا با این اقدام ثابت كردند كه نسبت به مذھب و ارزش ھای دینی دیگران كاملا ضدیت داشته و با عملكردی ضد انسانی از انجام ھیچ كاری ھراس ندارند.

دیگر معترضان حاضر در این تجمع اعتراضی با ابراز انزجار از اقدام نیروھای آمریكایی در ھتك حرمت به قرآن مجید، از مقامات كشورهای اسلامی خواستند علیه این اقدام عكس العمل ویژہ ای اتخاذ كردہ و از برادران مسلمان افغانی حمایت كنند.

در دیگر شهرهای بزرگ پاكستان پس از برگزاری نماز جمعه در مساجد این كشور، مسلمانان تجمع های اعتراضی را نسبت به این عمل ننگین نیروهای نظامی آمریكا و در حمایت از مردم افغانستان برپا كردند.

آساق ** 1095 ** 1574



:: برچسب‌ها: نشان , واشنگتن , شهری ,
:: بازدید از این مطلب : 503
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers
اشتفان تسوایگ

اشتفان تسوایگ، نویسنده نامی اتریش، هفتاد سال پیش در برزیل خودکشی کرد

اشتفان تسوایگ، نویسنده نامی اتریش، هفتاد سال پیش خودکشی کرد. به این مناسبت "کتابخانه ملی اسرائیل"، نامه خداحافظی او را پنجشنبه (۲۳ فوریه) در اینترنت منتشر کرد.

تسوایگ در ۲۳ فوریه ۱۹۴۲ در تبعیدگاه خود برزیل، به زندگی خود پایان داد و در کنار همسرش به خواب ابدی فرو رفت.

محتوای نامه‌ای که "کتابخانه ملی اسرائیل" منتشر کرده، پیش از این شناخته شده بود، اما متن اصلی آن در دسترس همگان نبود.

به گفته سایت رسمی "کتابخانه ملی اسرائیل"، اشتفان تسوایگ از زمان پیروزی حزب نازی در سال ۱۹۳۳، مایل بود دست‌نوشته‌های خود را به اسرائیل بفرستد. این خواست بعدها انجام پذیرفت و از آثار او "آرشیو اشتفان تسوایگ" شکل گرفت.

به نوشته روزنامه هاآرتص، یک پزشک یهودی در پایان دهه ۱۹۹۰ اصل "نامه خداحافظی" را به اورشلیم فرستاد تا در آرشیو خاص او محفوظ بماند.

در "آرشیو اشتفان تسوایگ" بخشی از مکاتبات مهمی این نویسنده با چهره‌های نامداری مانند آلبرت انشتین و زیگموند فروید نگه‌داری شده است.

اشتفان تسوایگ در آخرین نامه خود که حکم "وصیت‌نامه" را دارد، می‌نویسد: "طی سالهای دراز دربدری و آوارگی خسته شده و دیگر توان ادامه به زندگی ندارم."

نویسنده که با رمان‌هایی مانند "وداع با دیروز" و "شطرنج‌باز" از نامدارترین نویسندگان زمان خود بود، در سالهای آخر زندگی سخت افسرده و اندوهگین بود و علت آن تسلط حزب نازی در آلمان و اتریش، چیرگی فاشیسم بر اروپا بود. او با تأسف مشاهده می‌کرد که نازی‌ها با نیرنگ و عوامفریبی بسیاری از مردم عادی را با خود همراه کرده‌اند.

تسوایگ در نامه‌ای که به فریادی استغاثه‌آمیز شبیه است، آرزو می‌کند که اروپا از جهنمی که به آن گرفتار شده، نجات یابد.

او در پایان نامه کوتاه خود نوشته است: "پیش از آن که با اختیار خود و در هوش و حواس کامل با زندگی وداع بگویم، مایلم به وظیفه‌ای مهم عمل کنم: از برزیل، این کشور نازنینی که به من و کارم پناه داد، عمیقا سپاسگزار هستم."

اهمیت ادبی تسوایگ

"تسوایگ در کتاب رمان‌گون "جهان دیروز" شرح می‌دهد که جوانی او و هم نسلان او یکسره در خواب و خیال گذشت. آنها به چیزی جز هنر و ادبیات اهمیت نمی‌دادند، غافل از آن که ابرهای تیره شرارت و فاشیسم به آسمان اروپا نزدیک می‌شد."

اشتفان تسوایگ در ۲۸ نوامبر ۱۸۸۱ در خانواده‌ای مرفه در شهر وین به دنیا آمد، که آن زمان از کانون‌های اصلی فرهنگ و تمدن اروپا بود.

تسوایگ در کتاب رمان‌گون "جهان دیروز" از دوران نوجوانی و از غفلت عمیق و خوش‌خیالی بیکران نسل خود سخن گفته است. او شرح می‌دهد که جوانی او و هم نسلان او یکسره در خواب و خیال گذشت. آنها به چیزی جز هنر و ادبیات اهمیت نمی‌دادند، غافل از آن که ابرهای تیره شرارت و فاشیسم به آسمان اروپا نزدیک می‌شد.

تسوایگ می‌نویسد: "من و دوستان جوانم فکر و ذکری جز ادبیات نداشتیم، هیچ متوجه نبودیم که تحولات سیاسی خطرناکی در پیرامون ما روی می‌دهد. کتاب‌ها و نقش‌های زیبا نگاه ما را پر کرده بود، در حالیکه زندگی در زشتی و پلیدی فرو می‌رفت."

اشتفان تسوایگ در سال‌های دهه ۱۹۲۰ از موفق‌ترین نویسندگان اتریش بود. آثاری که به آلمانی می‌نوشت، در تیراژ بالا مننتشر می‌شد و بی‌درنگ به زبان‌های دیگر اروپایی ترجمه می‌شد و در سراسر جهان خریدار داشت.

به ویژه جوانان از کارهای اشتفان تسوایگ استقبال می‌کردند، زیرا نویسنده قادر بود، عوالم معنوی و مفاهیم عمیق فلسفی را به زبانی ساده و دلنشین روایت کند.

تسوایگ که با آثار انسان‌دوستانه خود به شهرتی درخور رسیده بود، با جزم‌اندیشی و فاشیسم سر آشتی نداشت. و پیروزی ناسیونال سوسیالیسم را در آلمان را "غروب انسانیت و خردگرایی" دانست.

"تسوایگ در ۶۱ سالگی به همراه همسر خود تصمیم به خودکشی گرفت. آنها در حالی‌که یکدیگر را در آغوش گرفته بودند، به خواب ابدی فرو رفتند."

هنگامی که نازی ها برای اجرای برنامه "الحاق" به اتریش سرازیر شدند، برای روشنفکران پیشرو و انسان‌دوست جایی باقی نماند. اشتفان تسوایگ یکی از دهها نویسنده بود که آثار آنها به هیمه‌های آتش سپرده شد.

اشتفان تسوایگ در سال ۱۹۳۴ به لندن گریخت و در سال ۱۹۴۰ تبعیت بریتانیا را پذیرفت.

او برای آن که از "وحشت‌سرای اروپا که عفریت فاشیسم در آن جولان می‌دهد"، دور باشد، به برزیل رفت. در برزیل، او رفاهی نسبی داشت و کمابیش در آسایش زندگی می‌کرد، اما خاطر او آزرده و وجدان او معذب بود.

تسوایگ در ۶۱ سالگی به همراه همسر خود تصمیم به خودکشی گرفت. آنها در حالی‌که یکدیگر را در آغوش گرفته بودند، به خواب ابدی فرو رفتند.

بسیاری از آثار اشتفان تسوایگ مانند "آشفتگی احساسات"، "نبرد با اهریمن"، "ژوزف فوشه"، "مجموعه نامرئی"، "زندگی تولستوی"، "شطرنج‌باز"، "سخن‌پردازان سرگذشت خویش"، "سه استاد سخن" و "نابودی یک قلب" به زبان فارسی ترجمه و منتشر شده است.

http://web.nli.org.il/sites/NLI/English/collections/personalsites/Pages/zweig.aspx



:: برچسب‌ها: درختان , غروب , باغ وحش ,
:: بازدید از این مطلب : 693
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی الشیعه،‌ وکیل شیخ حمد بن عیسی آل‌خلیفه اعلام کرد که پادشاه بحرین به وی دستور داده تا کاخ او را که در منطقه ساحلی شرم الشیخ مصر قرار دارد، به فروش برساند.



:: برچسب‌ها: مربع , سان فرانسیسکو ,
:: بازدید از این مطلب : 492
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

یك منبع آگاه به خبرنگار 'خبرهای یك' در شمال شرق كشور گفته است: پیش از این با سه مدیر دیگر شهرستانی در این استان به همین دلیل برخورد شد و آنها از پست و سمت خود بركنار شدند.

659**2713**2026



:: برچسب‌ها: دختر , اقیانوس , گل ,
:: بازدید از این مطلب : 704
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

'مرتضی آقا تهرانی' به 'خبرهای یك' ایرنا گفت: از آن اشخاصی كه هزینه های گزافی می كنند باید پرسید كه این پول ها را از كجا می آورند.

وی ادامه داد:‌ باید از آنها درباره تامین هزینه ها سوال شود و شاید برای آنها در مجلس پول در می آید.

این عضو جبهه پایداری در ادامه نقش آفرینی برخی ثروتمندان در حمایت از شمار معدودی از نامزدها را یادآور شد و گفت: ‌آن كسی كه از ثروتمندان پولی می گیرد باید به گونه ای به خواست های آنان در مجلس تن دهد و كارهایی برای آنان ترتیب دهد.

سیام**ع.ق**2026



:: برچسب‌ها: برف , دریا , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 515
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

اسدالله شعبانی، نویسنده ادبیات کودک و نوجوان در گفت‌وگو با خبرنگار ادبیات و کتاب باشگاه خبری فارس «توانا» در خصوص تازه‌ترین اثر منتشر شده خود، بیان داشت: چندی پیش برای نخستین‌بار به چاپ و انتشار نشریه‌ای با عنوان «جیرجیرک» برای گروه سنی خردسالان پرداختم.

وی با بیان اینکه این نشریه دارای موضوعات ادبی و آموزشی است، اضافه کرد: این نشریه نخستین نشریه طنز برای گروه سنی خردسالان بشمار می‌رود.



:: برچسب‌ها: جغرافیایی برچسب , نیویورک ,
:: بازدید از این مطلب : 560
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 6 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

دفتر پژوهش و بررسی های خبری خبرگزاری جمهوری اسلامی علاوه بر انتشار روز شمار تاریخ معاصر ایران، گزارشی را با عنوان 'جهان در هفت روز پیش رو' با هدف ارایه گزیده ای از اهم رویدادهای مهم جهانی منتشر می سازد. گزارش حاضر بیست و ششمین شماره از این مجموعه است.

علاقمندان می توانند گزارشهای مشابه را در روزهای جمعه هر هفته بر صفحه پژوهش وبسایت ایرنا، پیگیری كنند.

**بیست و پنجم فوریه

- رییس جمهوری قانونی جمهوری چك و اسلواكی'ادوارد بنش' پس از دو هفته فشار بی امان اتحاد جماهیر شوروی، قدرت را به حزب كمونیست و رهبر آن 'گوتوالد' تسلیم كرد. چك و اسلواكی در جریان جنگ جهانی دوم، توسط ارتش سرخ شوروی از تصرف آلمان آزاد شد و در حوزه نفوذ این كشور قرار گرفت.(1948)

- در پی وقوع كودتا توسط مردم و ارتش در سوریه سرهنگ 'ادیب شیشكلی' حاكم مستبد این كشورپس از پنج سال سقوط كرد و 'هاشم اتاسی' رهبر حزب خلق سوریه به ریاست جمهوری این كشور برگزیده شد.(1954)

- 'خروشچف'دبیر كل حزب كمونیست شوروی و نخست وزیر آن كشور، در كنگره بیستم حزب كمونیست شوروی، به 'استالین' رهبر فقید روسیه حمله كرد و او را دیكتاتوری خشن، بیرحم، بدون تاكتیك و سودجو نامید.(1956)

- در پی فرار ژنرال 'فردیناند ماركوس'دهمین رئیس جمهور فیلیپین به هاوایی، خانم 'كورازون اكینو' 53 ساله رییس جمهوری آن كشور شد. ماركوس از ۳۰ دسامبر ۱۹۶۵ به عنوان رییس جمهوری دیكتاتور، در این كشور حكومت كرده بود. (1986)

- پیمان 'ورشو' كه به منظور دفاع از كشورهای سوسیالیست اروپای شرقی در برابر تهاجم احتمالی غرب و با اقتباس از پیمان دفاعی ناتو در اروپای غربی و آمریكا بین كشورهای بلوك شرق، در شهر 'ورشو' پایتخت لهستان منعقد شده بود،توسط كشورهای عضو(لهستان، مجارستان، رومانی، بلغارستان، چك و اسلواكی و شوروی) پس از 36 سال فعالیت منحل شد.(1991)

- در جریان جنگ خلیج فارس، ارتش عراق، آسایشگاه سربازان آمریكایی را واقع در 'ظهران' كشور سعودی، هدف موشك اسكاد قرارداد كه براثر اصابت این موشك، 28 آمریكایی كشته و حدود 100 نفر مجروح شدند.(1991)

- مسلمانان روزه ‏دار فلسطینی در حرم حضرت ابراهیم (ع) در شهر'الخلیل' واقع در كرانه غربی رود اردن توسط رژیم صهیونیستی قتل عام شدند. در این واقعه 29 تن شهید و تعداد زیادی از مردم فلسطین مجروح شدند.(1994)

- شبه نظامیان بنگلادشی معروف به نیروی مرزبان كه وظیفه مبارزه با قاچاق را برعهده داشتند، در اعتراض به كمی دستمزد به یك قرارگاه نظامی در شهر 'داكا' در بنگلادش حمله بردند كه در این حمله، 50 نظامی و 24 غیرنظامی كشته شدند. در پی این رویداد در داكا حالت فوق العاده اعلام شد.(2009)

- پس از روی كار آمدن شیخ عبدالله سالم، الصباح در كویت و آغاز اصلاحات اداری در این كشور، این روز به عنوان روز ملی 'كویت' اعلام شد.(1950)

**بیست و ششم فوریه

- عثمانی با هدف تصرف هنگری (مجارستان فعلی) با یكصد هزار جنگجو به این كشور حمله كرد.این نبرد در منطقه 'ماهوك' به وقوع پیوست كه با تصرف منطقه بوداپست و تمامی مجارستان پایان یافت. این كشور به مدت 140 سال تحت تسلط عثمانی بود.(1525)

- اتحاد بزرگ لاهه با عضویت فرمانروای هلند، آلمان و اسپانیا برای مبارزه با فرانسه، كه قصد تسخیر هلند را داشت، ایجاد شد. این اتحادیه پس از شكست اسپانیا از فرانسه منحل شد.(1673)

- كنفرانس انجمن 'برلین' كه برای تعیین سرنوشت قاره آفریقا در 15 نوامبر 1884 میلادی در آلمان آغاز شده بود، پس از توافق پیرامون آگاه سازی دولت ها در جهت جلوگیری از نزاع و مشاجره فیمابین در تصرف سرزمین های تحت تملك آنها توسط كشورهای دیگر، لغو مسئله بردگی و آزادی تجارت در كشور آزاد كنگو(كشوری در مركز آفریقا) پایان یافت.(1885)

- 'عهدنامه دوستی'، چهار سال پس از انقلاب شوروی بین ایران و شوروی امضا شد. این عهدنامه بدنبال اعلام مواضع مسكو پیرامون عدم پیروی این كشور از سیاست‏های استعماری روسیه تزاری درباره ایران و بی اعتبار دانستن قراردادهایي را كه روسیه با دولت ثالثی علیه ایران امضا كرده بود، منعقد شد. البته شوروی، اراضی قفقاز و تركستان در شمال غربی و شرقی ایران را به ایران پس نداد و ایران نیز متعهد شد كه به دیگر كشورها اجازه ندهد ازخاك ایران علیه شوروی استفاده كنند.(1921)

- در جریان جنگ جهانی دوم، ارتش سرخ شوروی، 70 هزار رومانیایی آلمانی تبار را كه نیاكانشان هشت قرن پیش به رومانی مهاجرت كرده بودند از این كشور به اوكراین تبعید كرد تا مبادا به عنوان نیروی جنگی به ارتش هیتلر بپیوندند.( 1944)

- سلطنت سلطان 'حسن دوم'، پادشاه كشور مراكش(كشوری در شمال غربی آفریقا) پس از مرگ پدرش سلطان 'محمد پنجم'، آغاز شد.(1961)

**بیست و هفتم فوریه

- سلطه استعماری پرتغال بر برزیل آغاز شد. این سلطه تا زمان استقلال برزیل در سال 1822 ادامه داشت.(1509)

- جنگ‏های شش ساله لهستان و سوئد با حمله سپاهیان سوئدی به قلمرو لهستان، آغاز شد. این حمله بدنبال اتحاد پادشاه لهستان با روسیه و دانمارك، معروف به اتحاد مثلث، علیه این كشور صورت پذیرفت. این جنگ در سال 1706میلادی با پیروزی سوئدی‏ها پایان یافت.(1701)

- 'فردریك گیوم' سومین پادشاه كشور پروس در سن 25 سالگی بعد از مرگ 'فردریك اول' بر تخت سلطنت نشست، دوران سلطنت او، سراسر با جنگ و ستیزهمراه بود.(1713)

- روز ملی و استقلال دومینیكن(كشوری در آمریكای مركزی) از هاییتی (كشوری است در جزیره هیسپانیولا در دریای كاراییب)اعلام شد.(1844)

- در پایان چهارمین هفته زمامداری 'هیتلر'، ساختمان عظیم مجلس آلمان موسوم به 'رایشتاك' دچار آتش‏سوزی شد و هیتلر كه كمونیست‏ها را متهم به مشاركت در این توطئه كرده بود با اعلام وضع فوق‏العاده به سركوبی كمونیست‏ها و دستگیری سران و فعالان این حزب پرداخت. این امر موقعیت نازی‏ها و هیتلر را مستحكم‏ كرد به گونه ای كه هیتلرپس از مرگ رییس جمهوری وقت آلمان، حاكم مطلق آلمان شد.(1933)

- هواپیماهای ژاپنی، در جریان جنگ جهانی دوم، به واحدهای دریایي متفقین در دریای جاوه(بخشی از آب های غرب اقیانوس آرام) حمله كردند. این نبرد با غرق شدن تعداد زیادی از كشتی‏های متفقین و با پیروزی ناوگان جنگی ژاپن خاتمه یافت.(1942)

- روز ملی و استقلال 'صحرا'(كشوری در شمال غربی آفریقا) از استعمار اسپانیا اعلام شد.(1976)

**بیست و هشتم فوریه

- قیام 'گوستاو وازا' یكی از شاهزادگان سوئد با كمك دهقانان و مردم پروتستان مذهب سوئد به منظور استقلال این كشور علیه سلطه و نفوذ پادشاه دانمارك، به وقوع پیوست. این قیام، منجر به خلع پادشاه دانمارك، پادشاهی گوستاو وازا و پایه گذاری سلسله وازا در سوئد شد.(1522)

- پیمان اتحاد سیاسی و نظامی میان دو كشور روسیه و پروس، به منظور مقابله با قدرت‏طلبی‏های 'ناپلئون بناپارت' امپراتور فرانسه منعقد شد. بعدها با الحاق كشورهای انگلیس، اتریش و سوئد به این پیمان، اتحادیه هفتم دول اروپایی علیه ناپلئون بناپارت ایجاد و به شكست ناپلئون منجر شد.(1813)

- مجلس ایالتی'آركانزاس'، از ایالت‌های جنوبی آمریكا، قانونی تصویب كرد كه به موجب آن، سیاهپوستان این ایالت در آمریكا بایستی، میان تبعید به آفریقا و بردگی در آن ایالت یكی را انتخاب می كردند.(1859)

- روز استقلال كشور 'مصر' از تحت‏الحمایگی استعمار انگلیس اعلام شد. اما این كشور دارای دو روز ملی است، یكی 23 ژوئیه1952 سالروز انقلاب (كودتا) و دیگری 6 اكتبر1973، سالروز آغاز جنگ چهارم اعراب و اسرائیل است.(1922)

- جنگ 'بین- هوآ' برای تصرف شهر كوچكی به همین نام در شمال شهر 'سایگون' پایتخت ویتنام جنوبی میان تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده آمریكا و ویت كنگ های ویتنام جنوبی در گرفت. در این جنگ ویت كنگ ها تلفات زیادی را متحمل شدند و سرانجام با كمك و دخالت نیروهای دولتی ویتنام جنوبی 'بین هوا' تسخیر نشد.(1964)

- 'اولاف یوكاچیم پالمه' نخست وزیر سوئد و یكی از چهره‏های برجسته میانه‏رو و مخالف سیاست‏های خارجی آمریكا در سراسر خاك اروپا به هنگام خروج از سینما در یكی از خیابان‏ های استكهلم مورد سوء قصد قرار گرفت و به قتل رسید. وی از سال 1969 تا 1976 و بار دیگر از سال 1982 نخست‏وزیر سوئد بود.(1986)

- در جنگ خلیج فارس، نیروهای متحد به رهبری آمریكا، پس از بیرون راندن نیروهای عراقی از كویت و تسلیم عراق در برابر شرایط آمریكا و متحدینش، آتش بس اعلام و به تدریج خاك عراق را ترك كردند اما تعداد قابل توجهی از آنان كه عمدتا آمریكایی بودند در پایگاه‏هایی واقع در عربستان سعودی، كویت، بحرین و در آب‏های خلیج فارس مستقر شدند.(1991)

**بیست و نهم فوریه

- بیش از 200 هزار نفر از كارگران معدن فرانسه دست به اعتصابی گسترده و بی سابقه در این كشور زدند.(1963)

- نخستین پارك جهان تاسیس شد. این پارك با نام پارك 'یلو استون' در ایالت وایومینگ و در ایالات متحده آمریكا واقع شده است و یكی از قدیمی ترین پارك های جهان محسوب می شود.(1872)

- جنبش های استقلال طلبانه مردم كره، برای رهایی از سلطه ژاپن، آغاز شد.(1919)

اول مارس

- در جریان عبور رهبر كاتولیك ‏ها از منطقه 'واسی' در فرانسه، بین طرفداران دو مذهب كاتولیك و پروتستان درگیری رخ داد كه سبب كشته شدن 23 نفر از پروتستان‏ها و آغاز یك جنگ‏ 36 ساله مذهبی در منطقه شد. سرانجام در سال 1598 با فرمان 'هانری چهارم' معروف به فرمان نانت، این جنگ خاتمه یافت. (1562)

- سلطنت صد روزه 'ناپلئون بناپارت' پس از فرار او از تبعید در جزیره اِلب و بعد از ورود به فرانسه آغاز شد و سرانجام پس از شكست در جنگی دیگر در مقابل نیروهای انگلیس و پروس به جزیره دور دست سنت هلن در جنوب اقیانوس اطلس تبعید شد. (1815)

- پس از سقوط 'ناپلئون سوم'؛ حكومت سلطنتی در فرانسه پایان یافت و جمهوری سوم در این كشور آغاز شد. (1871)

- جزیره 'پورتوریكو' واقع در اقیانوس اطلس توسط مهاجمان امریكایی تصرف و در جریان كنفرانس پاریس مالكیت آمریكا بر این منطقه تثبیت و به عنوان جزئی از خاك امریكا معرفی شد.(1898)

- استقلال كامل 'بوسنی و هرزگوین'(كشوری در جنوب شرقی اروپا) از یوگسلاوی توسط مجلس ملی بوسنی اعلام شد.(1992)

**دوم مارس

- تحت الحمایگی كوبا در كنگره امریكا به موجب لایحه‏ای موسوم به پلات، تحت فشار تئودور روزولت رئیس جمهوری وقت امریكا، اعلام شد.(1901)

- دو ناوشكن آمریكایی 'مادوكس' و 'ترنر جوی'به منظور حمله هوایی به ویتنام شمالی وارد آب های مرزی این كشور شدند.(1964)

اطلاع**2059**9128**2002



:: برچسب‌ها: مدل ,
:: بازدید از این مطلب : 594
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

العربیه با اشاره به اینكه قیمت های جهانی نفت از پائیز گذشته و تاكنون به بیش از 35 درصد افزایش یافته است تاكید كرد كه این مساله بهبود اوضاع اقتصادی در آمریكا را به چالش می كشد.

به گزارش ایرنا، العربیه در ادامه خاطر نشان كرد كه افزایش قیمت های نفت همچنین گروه انتخاباتی اوباما رئیس جمهور آمریكا را برای انتخاب مجدد وی در این مقام نگران كرده است.

البته افزایش قیمت نفت كه هم اكنون به 5 دلار برای هر گالن بنزین رسیده ممكن است تمامی دستاورهای اوباما را در زمینه كاهش میزان بیكاری و افزایش میزان تولید در آمریكا،نابود سازد.

یك كارشناس آمریكایی در این باره گفت: نمی دانم رئیس جمهور آمریكا چگونه كار می كند زیرا وی حتی نسبت به چگونگی استفاده از منابع انرژی موجود در آمریكا آگاهی ندارد.

العربیه در ادامه گفت:كارشناسان انرژی در این باره می گویندكه افزایش بهای نفت معلول بروز بحران درخلیج فارس و افزایش تقاضا در سطح جهانی برای نفت است .

این شبكه خبری خاطر نشان كرد كه پیش بینی معامله كنندگان در بازار بورس آمریكا مبنی بر اینكه بحران با ایران روز به روز وخیم تر می شود نیز یكی از عوامل افزایش قیمت نفت است.

این معامله كنندگان همچنین می گویندكه هرگونه سرمایه گذاری جدید آمریكا در بخش نفت نظیر ایجاد خط لوله نفت با كانادا و مكزیك در كوتاه مدت هیچ تاثیری بر قیمت های نفت نخواهد داشت.

وی گفت كه آمریكا حتی اگر در مناطق زیر نفوذ خود اقدام به اكتشافات نفتی كند دستكم هفت سال دیگر وقت لازم دارد تا به نتیجه برسد.

یك كارشناس آمریكایی در این باره گفت كه تهدیدهای موجود در خلیج فارس علت اصلی افزایش بهای جهانی نفت است.

وی تاكید كرد عربستان می تواند بر قیمت های جهانی نفت تاثیر گذار باشد.

البته تاكید عربستان مبنی بر اینكه قصد ندارد میزان تولید نفت خود را افزایش دهد موجب تعجب گروه انتخاباتی اوباما شده است.



:: برچسب‌ها: سیاتل ,
:: بازدید از این مطلب : 479
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

'برونو گلینش'روزجمعه درمصاحبه اختصاصی با ایرنا، تغییرموضع فرانسه درقبال كشور های عربی از جمله سوریه را فرصت طلبی دولتمردان فرانسوی دانست و آنرا فاقد انسجام لازم خواند.

وی با اشاره به سفرهای دو سال پیش معمر قذافی رهبر پیشین لیبی به فرانسه و استقبال گرم ساركوزی ازوی وسیاست های بعدی دولتمردان فرانسوی در مواجهه با ایشان را كاملا متناقض دانست.

نماینده پارلمان اروپا تاكید كرد: رفتارهای رییس جمهوری یك كشور و پایه های سیاست خارجی آن باید برمبنا ومعیارهای ثابت حداقلی استوار بوده و از انسجام كافی برخوردارباشد.

سیاست های پنج ساله ساركوزی دردوران ریاست جمهوری ازچنین نقطه ضعفی برخوردار است كه سال گذشته درقبال لیبی شاهد آن بودیم و امروز نیز سیاست خارجی فرانسه در قبال سوریه از یك هماهنگی و انسجام خاصی برخودار نیست.

استاد حقوق بین الملل دانشگاههای فرانسه،افزود: درروابط بین المللی داشتن حداقل یك خط و مشی سیاسی روشن و شفاف در مقابل كشورها ، اصل اولیه ای برای برقراری روابط است كه باید در ظرف زمان ، كشورها به حفظ این سیاست درچارچوب احترام به حق حاكمیت ملت های بر سرنوشت خود ، همت گمارند كه متاسفانه در زمینه روابط فرانسه با سوریه شاهد چنین سیاستی نیستیم .

وی بایادآوری حضورچند سال پیش'بشاراسد'رییس جمهوری سوریه درمراسم روزملی فرانسه، افزود: دعوت از یك رییس جمهور آن هم در روز ملی كشوری و سان دیدن از نیروهای نظامی، نشانه اهمیت این كشور نزد مقامات فرانسوی است ولی امروزه شاهد آن هستیم كه فرانسه مواضع خصمانه ای درمقابل سوریه گرفته است.

گلنیش این رفتارها را تناقضی آشكار در سیاست خارجی فرانسه نامید و تاكید كرد: كشوری كه دارای سیاست منسجم است نباید با چنین پیشنیه استقبالی، درزمانی كه سوریه دچار مشكلات داخلی است آن را مورد فشارهمه جانبه قرار دهد.

وی ضمن اشاره به سخنان مداخله آمیز وزیر خارجه فرانسه در مسایل سوریه افزود: وزیر امورخارجه فرانسه سیاست مداخله نظامی درسوریه را درپیش گرفته و درصدد است تا از راههای مختلفی از جمله ایجاد راهروهای بشردوستانه، حداقل مجوز لازم را برای دخالت دراین زمینه اخذ كرده و به بهانه آن بتواند مشكلاتی را برای این كشور فراهم كند.

وی ضمن انتقاد از شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت : متاسفانه كشورهای دارای حق وتو نیز از انسجام لازم در زمینه سوریه برخوردار نیستند.

گلنیش با اشاره به اینكه درحمله به لیبی كشورهای چین و روسیه مخالفت كردند ولی این امر مانع حمله نشد، گفت: به نظر می رسد نداشتن سیاستی منسجم از سوی فرانسه همچنین زمینه ساز گرفتاریها برای این كشور در سطح جامعه جهانی شده و در مساله سوریه نیز دو كشور چین و روسیه در مقابل فرانسه ایستادگی كرده اند.

وی با بیان اینكه چین و روسیه با مشاهده اقدامات فرانسه و كشورهای مداخله كننده در امور لیبی كه حتی خارج از چارچوب قطعنامه صادره در زمینه این كشورعمل كرده و تنها منافع خود را در نظر گرفتند ، افزود: این برداشت شخصی از قطعنامه های سازمان ملل و اینكه به صرف داشتن مجوز برای انجام برخی از اقدامات، آنرا به عنوان مجوزی برای هرنوع مداخله تفسیر كنند، نه تنها این كشورها را به تصویب قطعنامه بد بین كرده بلكه سبب شد تا سیاست های چین و روسیه در قبال سیاست های غربی تغییر كند.

وی این سیاست فرانسه را فرصت طلبانه خواند و افزود: نتیجه این سیاست ها باعث خواهد شد تا ساركوزی و حزب حاكم وی درانتخابات ریاست جمهوری پیش رو از چرخه قدرت خارج شوند.

اروپام**2092**1495 ** 1064



:: برچسب‌ها: مرخصی , سفر ,
:: بازدید از این مطلب : 499
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 اسفند 1390 | نظرات ()
نوشته شده توسط : brezzers

به گزارش بی بی سی اسپورت، ویاس بوآس گفت: من با افرادی كه نزدیك او هستند گفت و گو كرده ام. واضح است كه او از نتایج اخیر تیم ناامید شده و سوالاتی درباره نحوه چینش بازیكنان در تركیب تیم دارد و این سوالات هم پاسخ های مشخص و واضحی دارد.

سرمربی پرتغالی چلسی افزود: هنوز 90 دقیقه دیگر پیش روی ما است و ما اعتقاد قوی داریم كه می توانیم به گردونه رقابت ها بازگردیم. من از نحوه چینش بازیكنان متاسف نیستم.

وی كه از 14 بازی اخیر فقط توانسته در چهار دیدار تیم چلسی را به پیروزی برساند گزارش های مربوط به انتقاد ' اشلی كول' از تاكتیك هایش را رد كرد.

فرانك لمپارد، میشل اسین و اشلی كول از تركیب تیم چلسی در دیدار با ناپولی كنار گذاشته شدند.

ویاس بوآس می گوید انتظار ندارد این بازیكنان حذف شده ' از هیجان بالا و پایین بپرند'.

وی گفت: بازیكنان مطرح و قابل زیادی در تیم هستند كه می دانند چه باید بكنند ولی در این میان فقط یك نفر مسئول است و آن من هستم.

سرمربی چلسی در پاسخ به این سوال كه آیا به عنوان سرمربی این تیم لندنی مرتكب اشتباهاتی شده است، گفت: بله اشتباهات زیادی داشتیم . تا اینجای كار 13 اشتباه داشتیم كه شامل هشت تساوی و شش شكست است.

با این حال او امیدوار است كه چلسی به گردونه رقابت قهرمانی لیگ برتر انگلیس بازگردد.

وی گفت: اگر آرسنال بر تاتنهام غلبه كند و ما هم بازی خود را ببریم فقط هفت امتیاز با تاتنهام فاصله خواهیم داشت.

1553



:: برچسب‌ها: روز تعطیل , هاوایی ,
:: بازدید از این مطلب : 566
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 5 اسفند 1390 | نظرات ()